Terug naar Af. U ontvangt géén 200 euro... Cherche la paix et poursuis-la. Insigne Internationale Militaire Bedevaart 2019

22 januari 2021. Het Energielabel is binnen. C dus dat valt niet tegen. In elk geval iets dat ik kan afstrepen, zodra ik alle papieren netjes heb opgeborgen, tenminste. Dat moet nog. Ik moest pakjes ophalen, die mij gisteren niet waren geworden, en zo kon ik meteen wat boodschappen hamsteren voor komende week. Dat scheelt weer, en al was de wind erg koud, de zon scheen, en dat was plezierig. Je wordt er vrolijk van! 
Vanmiddag heb ik de financiën voor 2020 in de computer gezet, dus nog wat controles en extra dingen invoeren, dan kan ik het jaar afsluiten, en overgaan naar het nieuwe jaar. Zo niet vanavond, dan morgen. Tijd om te eten, denk ik. Misschien zelfs koken... ;-) (Hoewel, dat heb ik gisteren ook al netjes gedaan, het moet niet té gek worden. Ik zal kijken wat er toevallig is...) Gekookt. ;-) Vanavond nog meer gedaan aan de financiën. Voorbereid voor de belastingen. Nu wordt het morgen, dus ik stop. Bless you! 

21 januari 2021. Soms zit het tegen, een enkele keer zit het mee... Vanavond heb ik een paar uur gewerkt met Davilex, en ongeveer 5% ingehaald van het achterstallige werk. Ik had al een paar maanden er niets aan kunnen doen. Wat een opluchting. XP kan ik nog steeds niet netjes starten, maar ach... wat zou ik moeilijk doen. ;-) Één drempel is geslecht. Met een tweede ben ik bezig, ik moest vanavond nog naar zolder om een extra foto te nemen van de verwarming. En voor je het weet is de dag om. Vanmorgen werd ik waarschijnlijk wakker gebeld door postnl met een pakje, waarvan ze gisteravond nog niet konden zeggen wanneer het gebracht zou worden. Dan verwacht je het ook niet zo vroeg. Twee keer bellen is er ook niet bij, en nu moet ik het helemaal aan de IBB ophalen. Balen dus. Morgen. Straks. Whenever. ;-) 

20 januari 2021. Ik was kennelijk zo moe, dat ik pas om half een min of meer wakker werd, en een uurtje later meer. Dus ging ik de dag met een zwaar hoofd tegemoet. Ik deed alsof ik begon met het opruimen van de resterende kerstspullen (het merendeel dus), maar ik kwam niet ver, ik laat de batterijen maar opbranden, voorzover ze niet herlaadbaar zijn. Dat staat nog steeds heel gezellig. Ik gooide nog eens ruim 2 kilo (in heet water opgeloste) soda door de afvoer van het bad, in de hoop dat het nog iets zal helpen... Daarna keek ik naar de installatie van Kamala Harris en Joe Biden. (Jr.) (Zou Sr. nog leven? Of blijf je tot het eind van je dagen jr.?) Vanavond geprobeerd Davilex weer aan het werk te krijgen. Dat is gelukt, nadat ik een paar bestanden van XP naar W7 had gecopieerd, maar toen ik het een tweede keer wilde proberen, kreeg ik weer de mededeling dat het programma niet goed geïnstalleerd was. Misschien moet ik het altijd in compabiliteitsmodus starten, dat W7 dat niet onthoudt. We zullen zien. Morgen. 

19 januari 2021. Een inspannende dag. Om twee uur hadden we (penningmeester en ik) een afspraak met een aardige dame van het RD. Dat kon netjes coronaproof, maar ik had natuurlijk voor ze kwamen alles nog even hygiënisch afgenomen. ;-) Normaal ruim ik de kerstspullen na Betty's verjaardag op, maar ik was er nog niet aan toegekomen, en ach, niet alle batterijen zijn leeg. Dus het mag nog even mooi zijn daar. Een pakje dat er normaal zaterdag had kunnen zijn, werd vandaag afgeleverd aan een afhaalpunt, en ik had niet meer genoeg om te ontbijten morgen, dus liep ik na enig uithijgen, naar de stad. Het waaide hard! Maar het was droog, dus dan ben je al dankbaar. Om kwart over vijf was het niet helemaal donker, je merkt met dankbaarheid dat de dagen lengen! :-) Vanavond zocht ik nog naar foto's, en dan kom je van alles tegen, maar... (tijdverslindend dus) Nu houd ik het voor gezien. Tenzij de Heer nu komt (en dat zou ik toejuichen) :-) is er morgen weer een nieuwe dag met nieuwe mogelijkheden. Slaap lekker!

18 januari 2021 De verjaardag van mijn lieve dochter! Ik heb wel getwijfeld of ik er heen zou, maar er zou vanavond al een van de onzen heen gaan, (en graag gegund), en ja... 
Hoe dan ook: van harte gefeliciteerd, Betty! :-)

Verder was het een dag met allerlei andere accenten. Onze oudste moest de hond laten inslapen, (niet bevorderljk voor de concentratie van haar zoon, die ook deze week schoolonderzoeken heeft), en een schoolvriendinnetje van haar, dat voor mij als een eigen kind is, zij het nogal op afstand, want ze woont ver weg, is erg ziek. 
De snel gestuurde kaart komt op de verkeerde kamer terecht, want het gaat een beetje beter, dus mocht ze naar een andere kamer, met wat minder toeters en bellen. Zo gaat dat. Ik moest allerlei voorbereiden omdat er morgen iemand komt om informatie. Dus zuigen en dat soort dingen. De bloemen die Parel gisteren voor mij meebracht, zijn zo dik ingepakt in losse takjes met bladeren, dat je door de bomen de bos niet meer ziet. Die moet ik toch wat uitdunnen... Verder heb ik stukken bij elkaar gezocht, afgedrukt, etcetera. Kortom: ik was zo druk als een klein baasje. Ik stop nu maar even. Héél misschien ben ik dan voor morgen op de slaapkamer. Herezege-tandepoetsen-Amen. ;-)
Maar het bleef toch een bijzondere verjaar-dag... 

Zondag 17 januari 2021. De eerste zondag van de groene tijd. Vanmorgen was ik naar de Pieterskerk, dacht dienst te doen als aanvulling op het consistoire, maar het bleek dat de dienst bestond in kerkvulling. Nu was het een van mijn favoriete predikanten, dus dat was geen straf. Hij spreekt heel duidelijk, is altijd interessant, ds. Richard Bennahmias, en hij legde toch weer nieuwe accenten op oude verhalen. Een gezegend mens. En wij met hem. Bovendien was er een nieuwe vervangende organist, een Ben Kooiman(s), die door een heel aparte registratie het orgel fris en helder en af en toe keihard liet klinken. Bijna keek ik een beetje ongerust naar boven, of het dak niet naar beneden kwam. ;-) 
Het is de moeite waard om via de site van de kerk nog eens terug te kijken / horen. Parel kwam vliegensvlug langs om haar gerestaureerde hoedje te halen (ze was blij met het resultaat) en mij een eigengemaakte bonbon te brengen én een bouquet bloemen! Daarna moest ze heel snel door om zich te laten instrueren door haar knappe zus, die toevallig ook een kind van mij is... ;-) En die morgen jarig is. Alvast gefeliciteerd, schat! 
Een zorgelijk bericht kreeg ik later over onze Petra, die in het UMC ligt. Ze is intussen geopereerd, maar alle gebeden helpen.

16 januari 2021 Vannacht ging het even een heel klein beetje mis, maar ik sliep uit, en dat scheelde. Wel nam ik voor alle zekerheid de tuttomobiel mee, want mét de rollator loop ik toch steviger, en ik had ook wat gewichtige boodschappen te halen. Wel bood de buur-buur-x-man (die aardige, van het hoekje) aan om zo nodig boodschappen voor me te doen. Zo lief! Het begon net te motsneeuwen, toen ik verder liep. Met die harde wind was dat net een menigte kleine mini-mesjes die op je los gelaten worden. Pf! Later werden het sneeuwvlokjes, aanzienlijk beter en ronder. :-) Wel waterkoud, toen de wanten wat waterig werden. Eigenlijk heb ik de rest van de dag niets gedaan dat ik kan navertellen. Behalve dan het wassen van mijn haar. Dat is nog vochtig. Morgen of maandag zal ik maar weer eens enige kiloos soda door de afvoer van het bad gooien. Het lijkt wel te helpen. Of het voor het milieu ook zo goed is weet ik niet, maar het is in elk geval minder schadelijk dan de chemische troep van de firma die niet doet wat ie belooft. 

15 januari 2021. Het is frisjes, ook al vriest het dan niet. De apotheek brengt de medicijnen niet, dus die moest ik zelf gaan halen. Ik deed meteen nog een paar dingen daar in de buurt. Het zalfje zit nog steeds in mijn fietstas, bedenk ik mij. 
Maar de kaarten van gisteren zitten wel in de brievenbussen. Dat stelt gerust. 
Vanmiddag en vanavond heb ik nog wat oud handschrift ontcijferd, en ik weet nu ook wie de afzender is. Het is wel interessant. Vanavond heb ik ook en stukje vertaald in het Nederlands, want ja, de nette mensen van toen schreven in het Frans... af en toe is het wel raden, en je kunt ook niet al te letterlijk vertalen. Het is de Heilige Schrift niet, maar je wilt wel weten: waarover schreven zij? In elk geval over het Werk ten behoeve van het Evangelie in Spanje, deels via Zuid-Frankrijk, waar veel vluchtelingen ook toen al heen waren getrokken. We schrijven 1978. Het Comité bestond toen (bijna) 6 jaar. Ik weet dat ik ergens in dit grote, overvolle huis een papier heb waar daarover iets staat... èrgens. Goed opgeborgen ongetwijfeld. Wat jammer toch dat mijn geheugen is veranderd in een zeef... 
(Daar kun je regeringsleider mee worden. Het is wel een heel droevige aangelegenheid. Zelfs vanuit Londen kreeg ik vragen.)
Morgen zien we wel weer hoe het verder gaat. 

13-14 januari 2021. Gisteren vergat ik kennelijk op te slaan wat ik had geschreven. Net als vandaag een rommelige dag, met pogingen tot afspraken... Vandaag moest ik vroeg op voor mijn doen, de afspraak was om 11 uur 25, maar het was waterkoud, en net boven het nulpunt, dan fiets je niet zo snel door. Vriendelijke artsen, dat is altijd prettig. Een kenmerk van het Diaconessenhuis, vind ik. Meestal zijn ze ook nog deskundig, een plus, dus. ;-) Je voelt je toch wat schuldig als je 'de zorg' belast met kleinigheden. Op de terugweg wilde ik nuttige dingen halen bij de Langesnuit aan de IBB, maar het een was er niet, en het andere vergat ik. Zo suf! Maar goed, ik was op tijd thuis voor mijn voortgezette ontbijt. Daarna zag ik dat ik weer kaarten moest maken, maar dat vergat ik zodra ik boven was. :-( Heel de middag was ik bezig met het overtikken van een brief aan of van een van de grondleggers van Het Evangelie in Spanje. In het Frans, soms hielp de spellingscontrole me om een woord te raden. Leve de techniek! Maar het is wel adembenemend om zo dicht bij mensen te zijn van het eind van de negentiende eeuw, die niet vermoedden dat hun schrijfsels ruim 140 jaar later met interesse gelezen zouden worden!  Hier kan ook vele tientallen uren in gaan zitten. Dan moet ik maar eens nadenken over mijn prioriteiten, want al Tons boeken wachten ook op aandacht. 
Maar aangezien het al dik over een is en de dag verschoof naar de nacht van de 15de, denk ik: morgen zullen we hier over na denken. Geniet van het leven,  het is kostbaar. 
God houdt van jou. Ja, van jou! ;-D

12 januari 2021. Soms loopt een Blue day door in de volgende dag... :-( Ik moest vroeg op, want de loodgieter zou terugkomen, met het ding dat gisteren kapot bleek. Dat deed hij, en na nog wat pompen zei hij tevreden dat de afvoer van het bad nu niet meer verstopt was. Nee, dat klopte, maar ik had niet het gevoel dat het veel sneller wegliep dan zondag...  Goed, hij moest door, en op weg naar beneden kwam ik langs mijn studeerkamer waar... het plafon tranen met tuiten huilde. :-( Ik gooide maar wat verstelgoed, waar ik al tijden niet aan toe gekomen was, over de naaitafel en de grond, en riep W terug!!!! Echt, het water liep hard omlaag. 'Kennelijk was er een pijpje van zijn plaats geraakt toen de afdichting werd teruggezet, en waren de verbindingen ontzet.' B`'`'`'`'`'àlen! 'Nee, maar nu was alles in orde, en het zou wel weer drogen. Fotootje maken voor de verzekering.' 
Ja, hallo!!! Kortom... Blue Tuesday! Intussen had ik plastic neergelegd, en moest ik maar afwachten op het opdrogen van alle zegen die van boven kwam. De zon scheen, dat scheelde. Na een kopje koffie ging ik maar lopen naar de AH. Onderweg kwam ik iemand tegen die er ook iets vanaf meende te weten, en die raadde soda aan om de vettigheid aan de binnenkant van de leidingen op te lossen. Díé mogelijheid was makkelijk genoeg! 
Dus ik haalde twee zakken 'fijne kristalsoda' in de Twijnstraat, die voornamelijk uit grote klonten bestond. Maar oplossen in heet water lukte best. Daarna heb ik nog eens een kwartier het hete water laten stromen. 
In ging het water nog steeds sneller dan uit, dus tja. 
Misschien semper repentendum? 
Ik heb nog een pdf over Wout van Laar uit de Waarheidsvriend overgetikt, en intussen is het half zeven. Ik ben half misselijk, omdat ik van frustratie vanmiddag van alles had gesnoept dat niet voor mijn consumptie bedoeld was, maar ik zal toch proberen ook nog iets gezonds naar binnen te werken. 
Eigenlijk wil ik alleen maar naar bed met een gezellig boek! Klaar met zeuren. Morgen beter!

11 januari 2021. Een echte 'Blue Monday'! De loodgieter zou komen, maar hoe laat wist ik niet, dus was ik (veel te) vroeg op. Ik begon maar met het opruimen van kerststalletje etc. Maar het winterdorpje en de lichtjes, voorzover ze niet vanzelf gedoofd zijn, liet ik staan. Ik heb veel knoopcellen verwijderd, dan kunnen die niet leeglopen. Ik ga voor mijn verjaardag maar eens oplaadbare 2032 knoopcellen vragen. (Help me herinneren als ik het niet meer weet tegen die tijd!) Ik voel me schuldig door het gebruik van wegwerpbatterijen. :-( Goed, daar was ik een tijdje nuttig mee bezig. Toen kwam de brave loodgieter, die eerst een enorme irritatie aanpakte: de afdichting van het bad. 45 jaar geleden had ik dat gedaan, maar intussen kierde dat van alle kanten, en ik had tevergeefs geprobeerd dat spul weg te snijden... Nu gebeurde het voor mijn ogen. Toen moest het slecht weglopen van het bad goed aangepakt worden. Helaas geen HCl, want dat had zijn groothandel niet. Dat is kennelijk, vanwege de lastige opslag en het dure vervoer, niet aan iedereen gegeven. Dus met een heel lange veer ging W er drie - vier keer doorheen. Bij het weer aandraaien van de sifon ging er iets mis. Krak! O... die heb ik niet in de wagen liggen, ik moet even naar de groothandel! Doei! Een half uurtje later was ik beneden en zag ik de wagen staan. Maar... W kwam niet binnen. ???? Toch maar eens gevraagd. De auto start niet. De ANWB komt. De ANWB had het druk, dus dat duurde weer 'even'. En toen lukte het starten van de auto niet. ANWB-er af. Hij zou een ander sturen met meer hulpmiddelen. Dat werd nog een uurtje wachten. Met die arme loodgieter in de auto, want je weet maar nooit wanneer de juten langs komen. En wanneer de ANWB komt. Toen het karwij eindelijk was gefixt, was het donker, en was de groothandel dicht. Wordt vervolgd. 
Om de een of andere reden lukte het mij niet om daarna nog iets goeds te doen. Ik sufte in bij de TV, keek af en toe met één oog naar de Slimste Mens, en naar het Nieuws, en sleepte mijzelf uiteindelijk naar boven. Een nuttig dingetje deed ik nog, en nu is het elf uur, en ik stop voor vandaag met bestaan. Morgen (vroeg) verder. 
<En toen gooide ik mijn favoriete Wedgewood mok ook nog van het aanrecht> :-( 

10 januari 2021. De eerste zondag na Epifanie. Ik had vanmorgen het voorrecht een dienst mee te maken van iemand die eigenlijk ergens anders voor had moeten gaan, maar drie kwartier voor hij vertrekken zou een telefoontje kreeg: bestemming veranderd! Er gebeuren wonderlijke dingen in Gods koninkrijk! :-) Maar het moest zo zijn, duidelijk. :-) 
Zo waren er - afgezien van alle mensen die nodig waren voor de dienst - nóg twee (of drie) in Zijn Naam aanwezig. ;-D In groepjes van twee of maximaal drie dronken we na afloop een kopje koffie in de kerk, ruimte genoeg. Thuis nam ik het tweede deel van mijn ontbijt, luisterde naar mooie liederen en vrome spraak, dus ik voelde me heel zondags, toen ik naar de keuken ging, en ontspannen begon aan wat zich daar zo had opgestapeld. 
Met klassieke muziek op de achtergrond, omdat (net als vorig jaar, herinner ik mij) sinds 1 januari de DAB-uitzendingen niet meer doorkomen op het speciaal daarvoor aangeschafte radiootje, begon ik aan de afwas, en aan de snelkookpan die ik een tijdje geleden heb laten aankoken, omdat de ring niet meer goed afsloot. Als je geen haast hebt, en geen deadlines waarop je dood dreigt te lopen, is het heel ontspannend om wat schoon te maken en te klussen. Ook goed voor je ziel! Je komt nog eens op gedachten... 
Vervolgens ging ik over tot de tuin, waar twee propvolle zakken met bladeren van het dak moesten worden overgeheveld in afvalzakken, want bij het neerploffen waren ze niet heel gebleven. Ach ja. Morgen komt de vuilniswagen, en de volgende keer is donderdag pas. 
Je weet niet wat het weer gaat doen in de tussentijd... 
Dus nu staan er in de gang, zo dat je er haast niet langs kunt, vier grote zakken, die vannacht naar buiten kunnen. :-) Hoera! :-) Dat voelt nog steeds zondags! 
Een telefonisch bezoek van mijn oudste vriendin hield me ook drie kwartier bezig, en verder ben ik tóch op zoek gegaan naar de wonderlijke raadselen van de onderhuidse aanwijzingen in de code van het Berichtenblad op internet. Heel interessant. Allerlei dingen die ik in Word had gebruikt, veranderd, gewist, blijken daar onder de motorkap nog steeds aanwezig te zijn, en meegecopieerd te worden, en... voor grote problemen te zorgen. Ik denk dat het Berichtenblad nu wel goed te lezen is. Ik hoor het graag. 
Londen kreeg ik ook aan de lijn, maar het gebeurt zelden dat dat niet zo is. 
Tijd voor het avondeten, lijkt me. ;-) (Ik zocht nog even naar een bestand over mijn schoonmoeder, waarvan ik meende dat ik het toch ergens moest hebben... een interessante dame! Nu heb ik het gevonden en bijgewerkt, maar het is dan ook wel meteen half acht. Tijd voor het diner! ;-) 
Daarna kwam er niet veel meer uit mijn handen. 11 uur, tijd voor de vuilniszakken, en voor ontspanning voor ik ga slapen. Als ik té moe ben, slaap ik ook slecht...
Maar ik ben wel een heel gelukkig mensenkind. :-D

9 januari 2021. De verjaardag van mijn schoonmoeder, waarvan ik gisteren al een voorproefje had genomen, omdat ik in de war was. Vandaag liep ik helemaal naar de stad, om een gebakje te kopen op haar welzijn, en nog zo het een en ander, het was droog maar fris, dus gebruikte ik mijn tijd traag maar goed. Hoewel... ik vergat een en ander, zodat ik vanavond ook nog eens naar de Twijnstraat liep. Daarna viel ik in het Ver borgen Verleden van een jongen De Boer, die zo West-Fries was, dat ik helemaal verloren was, en het hele programma uitkeek. Het werd een rommelige dag dus, en ik kan niet zeggen dat ik iets kan afstrepen. Integendeel, want vanavond laat kwam ik er achter dat het Berichtenblad op de site een rommeltje is! Op het scherm zag het er in eerste instantie goed uit, maar toen ik het met een browser bekeek, liep er tekst door elkaar, en niet alleen waar ik tekst naast elkaar had gepositioneerd, maar op heel vreemde plekken. Dus ik moet echt onder de motorkap kijken, wat daar mis gaat. (Ik had gisteren wat dingen geprobeerd, en weer weggehaald, maar misschien is er van alles aan 'richtingaanwijzers' blijven staan.) Toen ik daar naar keek, sloeg Frontpage vast... 
Nu ja, het is inmiddels alweer lang zondag, dus ik ga doen alsof ik slaap... Welterusten, en sta straks gezond en uitgerust weer op. Dat hoop ik voor jou en ook voor mijzelf. ;-) 

8 januari 2021. Eindelijk. Het nieuwe Berichtenblad staat nu ook op de site! En na een slechte nacht en lange dag ben ik nu MOE. Morgen verder. Slaap lekker. 

7 januari 2021. Na een onrustige nacht (lang TV gekeken vanwege de onrust in Amerika) schrok ik vroeg in de middag wakker. Ik was nog aan het ontbijten, toen ik een telefoontje kreeg van het Diac, dat een voorgenomen dingetje verplaatst moest worden. Dat had heel wat voeten en verschillende heel gezellige gesprekjes in de aarde voordat het allemaal geregeld was. En toen moesten andere afspraken weer worden verplaatst. 
Ik was er lang druk mee. Bovendien kreeg ik nog een lang telefoongesprek met iemand die af en toe aandacht nodig heeft. Vandaag had ze véél aandacht nodig. ;-D
Daarna begon ik met het eerste punt op mijn Lijst-van-wat-er-nu-gebeuren-moet. Aan het eind van de dag ben ik ongeveer op de helft van dat eerste punt, maar ik heb wel hard doorgewerkt, dus ik sluit de dag tevreden af. ;-)

6 januari 2021 De laatste dag van de kersttijd. Epifanie! Vandaag wordt Tonio jarig. Ik herinner me de (lange) dag van zijn geboorte nog tamelijk levendig. Een zekere arts ook. <grinnik> Gefeliciteerd jongen, we zijn blij met je. 
Vanavond heb ik een tijdje gezellig gekeuveld met mijn zoon, maar op een bepaald moment werd zijn stem steeds zwakker, dus ik vermoed dat het aan de mobiele telefoon lag. Ach ja... :-( Er zijn vast mensen die hem ook nog willen spreken. Ik genoot er in elk geval van. Kinderen zijn belangrijk voor moeders. :-) Verder waren er nog andere telefoontjes, en allerlei niet afgemaakte klusjes. Maar ik heb wél een mooie lange lijst met dingen die snel moeten gebeuren. Goed hè! ;-/
Aan het eind van de avond / aan het begin van de nacht heb ik de twee makkelijkste dingen kunnen afstrepen. Dat belooft wat voor de rest van het jaar. ;-\
Morgen beter dus!

5 januari was ik niet heel erg lekker, dus vergat ik hier te posten. Ik wilde vroeg naar bed, maar uiteindelijk werd het toch laat, omdat ik te moe was om op te schieten. 

4 januari 2021. Het grootste deel van de Berichtenbladen kon ik nog hijgend en wel ter post bezorgen. Dat viel niet mee, want de kopijwinkel had maar 50 geschikte enveloppen. (Duur, maar OK) Andere waren ruim 2x zo duur. En aangezien veel mensen prijs stellen op het ontvangen van het Berichtenblad, maar zelfs de kosten ervan niet overmaken, moet ik toch wel heel voorzichtig zijn met de uitgaven. Vind ik. Op de fiets dus.. Maar Mado was dicht, een andere koopieerwinkel liet me alleen binnen als ik tevoren telefonisch iets had besteld en liefst betaald (en daar sta je dan zonder mobiel!) en de Coop heeft wel een officieel postpunt, en A4 enveloppen hadden ze wel (maar niet zóveel)... Lief: probeert u het bij de AH. Links af en aan de overkant. Daar kon ik 5x 20 enveloppen kopen, iets groter, maar prima, en zo kon ik nog net veel stuks in de bijna al geleegde postzak dumpen. Nu het laatste restje, en morgen veel opruimen, en dan... dán heb ik tijd om nog eens rustig het Kerstgevoel tot mij te laten komen. ;-) 
....
Van dat laatste restje is niet veel gekomen, ik zit er helemaal doorheen, heb als een zombie na het eten zitten kijken naar Spoorloos (nuttig voor mijn Spaans), maar vooral omdat ik te moe was / ben om in beweging te komen. Er moet van alles, maar nu kan ik niets meer. En morgen moet ik natuurlijk eerst de gegevens voor die website uitwerken. 
En ik  moet nu eerst iets betalen... als ik de spullen kan vinden. CU2morrow

Zondag 3 januari 2021. Epifanie volgens sommigen. Eigenlijk valt Epifanie op Tonio's verjaardag... ;-) Maar je kunt ook deze zondag kiezen om te spreken over de wijzen, magiërs, (bij)gelovigen, hoe je het maar ook bekijkt. Vanmorgen was ik in de Waalse kerk, waar een heel kleine kudde was. Iemand had er 9 personen geteld. Bij de Lutheranen mochten er nog veel minder zijn... 5 geloof ik. ;-) We zijn allemaal erg braaf en voorzichtig. Ik kon in elk geval in beide kerken een Berichtenblad afgeven. Eenmaal thuis ben ik weer gaan printen, vouwen, snijden etc. Ik zit op 150 en de toner is bijna op. Maar ik heb zelf nog wel, dus we komen een heel eind. 
Gisteravond in bad zag ik opeens twee grote vochtplekken. Ongeveer op de plek waar de verwarming daarboven staat. Vanmiddag ging ik met de lamp kijken, maar ik zag geen vocht. Wel moet er worden bijgevuld. Morgen. Of zo. Aan de buitenkant zag ik niet duidelijk wat er mis kon zijn met het dak. Maar om 15 uur was het licht al een stuk minder. Ach ja... Een goed begin van het nieuwe jaar dus. Zo. er zijn wel weer wat boekjes afgedrukt, dus ik ga naar boven om een stapeltje papier te halen. Dan kan ik weer verder met snijden, nieten, vouwen, snijden... etcetera. Intussen luister ik naar Kerst met Susan Boyle, nadat ik al de kerkdienst uit Alicante en die uit de Luthers Utrecht had gehoord / (half) gezien... Zo blijft een mens wel zondags bezig.
Dus bleef ik bezig. Het is bijna 1 uur, ik heb gekeken naar Het Hemeltje, terwijl ik postzegels plakte en de eerste 50 enveloppen vulde. Ik kwam er net achter dat die niet goed meer sluiten, dus daar moet nog een bewerking overheen met plakband. Morgen. (straks). Ik ben kapot. Maar het komt goed. ;-) Deo volente, tenminste. De rest moet wachten. 

2 januari 2021. Ik kom maar met moeite op gang. Dat komt straks vast goed. ;-)
Jawel. Net was het een paar minuten over twaalf , en opeens is het bijna half een. Maar er liggen 100 boekjes klaar. Iets minder dan ik had gehoopt. En de toner is ook sneller op gegaan dan ik had verwacht. Maar toch... Heb een gezegende zondag morgen. Hoe en waar dan ook. 

1 januari 2021. Na een toch weer veel te korte nacht ben ik vandaag niet verder gekomen dan printer (boven) en computer. Helaas wilden die twee niet met elkaar communiceren. Het kostte me minstens drie kostbare uren (zo niet meer) voordat ik er achter kwam waar dat aan lag. Intussen had ik Tonio tot wanhoop gebracht, en een bevriende relatie zover gekregen dat hij zijn werkcostuum aantrok en zijn loodzware professionele koffer hier bracht. Dat was nét het moment waarop ik er achter kwam dat de kabel, waarvan ik vreesde dat die boven niet helemaal goed was, beneden niet goed in de HUB zat. :-( 
René wuifde alle excuses vriendelijk weg, maar zelf vond ik het wel vervelend... 
Toen ik dan eindelijk kon afdrukken, moest ik moeizaam uitvinden met welke instellingen ik kon zorgen dat ik niet aan alle kanten heel veel witmages had, waardoor de letters automatisch werden verkleind. De aantekeningen van de vorige keer hielpen wel iets, maar niet voldoende. Mijn lezers zijn gemiddeld niet zo piep-jong meer, en als ze afhaken voordat ze echt lézen, wordt de betrokkenheid ook minder. Dus heb ik mijn mooie lay-out maar weer aangepast. Dat kostte ook een paar uur. En dan zie je nog af en toe iets waarvan je denkt: Hm. Niet elegant... Nu heb ik een stel proefexemplaren en de eerste 25 boekjes. Wordt vervolgd, morgen. En dat is het al over twee minuten. 
Heb een mooi en gezegend jaar onzes Heren 2021! 
Alleen al het feit dat je hier woont is een voorrecht, al is niet iedereen daar van overtuigd. 

DE TIJD 

De tijd: een schrift dat voor ons ligt, 
een blanco blad, een nieuw gedicht. 
Hoe zal het klinken: zuur of zoet? 
Je kent de Dichter. Het komt goed. 

André F. TroostVoor het nieuws van 2019 kan men klikken op nieuws_2020

Voor het nieuws van 2019 kan men klikken op nieuws_2019

Voor het nieuws van 2018 kan men klikken op nieuws_2018

Voor het nieuws van 2018 kan men klikken op nieuws_2018

Voor het nieuws van 2017 kan men klikken op nieuws_2017

Voor het nieuws van 2016 kan men klikken op nieuws_2016

Voor het nieuws van 2015 kan men klikken op nieuws_2015 

Voor het nieuws van 2014 kan men klikken op nieuws 2014

Voor het nieuws van 2013 kan men klikken op nieuws 2013

Voor het nieuws van 2012 kan men klikken op: nieuws 2012

Voor het nieuws van 2011 moge men klikken op: nieuws 2011

Voor het nieuws van 2010 moge men klikken op: nieuws 2010

Voor het nieuws van 2009 bevelen we aan te klikken op: nieuws 2009

Voor het nieuws van 2008 verwijzen we naar nieuws 2008

Voor 2007 mag men klikken op nieuws 2007

Voor 2006 op nieuws 2006

Voor 2005 op nieuws 2005

En de rest is oud nieuws...